Stijlvol een polo dragen: tips en inspiratie

Polo

Draag jij graag een polo naar je werk of in je vrije tijd? Dan ben je zeker niet de enige man in Nederland. In ons land zijn heel veel mannen die graag een polo zakelijk of privé dragen, omdat het zo’n makkelijk kledingstuk is wat lekker zit en goed te combineren valt. Hieronder enkele tips om stijlvol voor de dag te komen met het dragen van een polo. 

Combineren

Je kunt een polo dus prima zowel zakelijk als privé dragen. Je draagt een polo voor beide gelegenheden echter net even op een andere manier. Als je in je vrije tijd een polo wilt dragen, draag je deze vaak losjes en uit je broek. Als je een polo als onderdeel van een zakelijke outfit draagt, is het aan te raden om deze te combineren met een pantalon of Chino met sneakers of instappers. Vervolgens draag je de polo dan in je broek met de knoopjes dicht. Je kunt een nette polo voor heren op deze manier bijvoorbeeld ook goed combineren met een colbert.

Ondershirt

Draag je graag een ondershirt voor de kou of juist tegen het zweten? Bij een polo wordt het niet aangeraden om ook nog eens een ondershirt te dragen. Vaak zie je de naden door de polo heen of komen de mouwen van het onder shirt onder je polo uit. Wil je dan toch perse een ondershirt dragen? Draag dan een naadloos onder shirt met korte mouwen. 

Pasvorm

Het dragen van een polo is prima, mits de pasvorm juist is! een mooi getailleerde of gevormde polo staat netjes en verzorgd. Draag je een te grote polo? Dan ziet dit er al gauw rommelig uit. Zorg er daarom altijd voor dat de polo goed over je broek heen valt tot ongeveer halverwege je rits, deze mooi aansluit aan je armen en de polo voor de rest strak (niet te strak) om je borst heen spant. 

Kleuren

Draag je een polo als onderdeel van een zakelijke outfit? Kies dan voor een polo in een effen kleur. Deze valt ook nog goed te combineren met een colbertje. Draag je een polo in je vrije tijd en ben je van de kleurtjes of motiefjes? Dan kun je prima een polo in een feller kleurtje kopen met een motiefje of streepje erin. Op Genti Clothing vind je diverse soorten polo’s die je zowel zakelijk als privé kunt dragen.