Heb je strandschoenen nodig, ga dan voor een duurzame variant

strand schoenen

Een verblijf op of bij een strand staat voor veel mensen gelijk aan puur vakantiegevoel. Als je echt profijt wilt hebben van de nabijheid van een strand, dan zijn speciale strand schoenen geen overbodige luxe. Een flinke strandwandeling kun je daar gemakkelijk op maken en goede strandschoenen slijten niet door contact met zand en zeewater. Al dit strandgenot hoeft natuurlijk niet ten koste te gaan van een ander, of van de planeet zelf. Daarom kies je uiteraard een setje duurzame strandschoenen.

Wat kenmerkt goede strandschoenen?

strand schoenen

Goede strandschoenen moet je dus gerust vies kunnen maken, want normaliter zijn deze ook erg gemakkelijk weer te reinigen. Laat ze na een schoonmaakbeurt goed drogen, dan wordt de kans op slijtage nog kleiner. Verder geniet het de voorkeur strandschoenen te nemen die licht zijn qua gewicht. Daardoor kun je ze gedachteloos in je tas stoppen, zonder je druk maken dat je veel moet sjouwen. Tenslotte spreekt het in het voordeel van een strandschoen als deze in de wasmachine kan.

Duurzame materialen? Natuurlijk!

strand schoenen

Als je strandschoenen per se zo snel en zo goedkoop mogelijk wilt kopen, dan is de kans aanzienlijk dat je met plastic of kunststoffen strandschoenen op de proppen komt. Of de kwaliteit hiervan in orde is, is maar zeer de vraag. Het is beter even onderzoek te doen naar welke strandschoenen wél van materialen zijn gemaakt die niet belastend zijn voor het milieu. Uiteindelijk wil je immers een voetafdruk met een fatsoenlijke strandschoen achterlaten op het strand. Je ecologische voetafdruk mag ondertussen zo beperkt mogelijk blijven.