Welke stijl horloge past bij je man?

horloge heren

Een horloge kopen voor heren is niet zo makkelijk als dat wij vrouwen denken. Voor mannen zijn horloges namelijk hét accessoire waarmee ze hun outfit af maken. Wij vrouwen kunnen naast een horloge als accessoire ook gebruik maken van een stijlvolle tas, oorbellen of kettingen. Mannen dragen dit niet zo snel, maar een horloge zie je wel vaak om een man zijn pols. Het is dan ook het perfecte cadeau om te geven aan je man, maar vergis je dus niet het uitkiezen van een horloge voor je man moet je zorgvuldig doen. Om de keuze makkelijker te maken is het belangrijk om erachter te komen welke stijl horloge het beste past bij je man. Hieronder vind je de 3 meest voorkomende stijlen van horloges, zodat jij de juiste keuze kunt maken!

Een klassiek horloge

Het klassieke horloge wordt door mannen meer voor de uitstraling gedragen dan voor de functionaliteit. Het heeft een rustige, formele uitstraling en heeft vaak één duidelijke klok. De bandjes bestaan doorgaans uit leer en zijn vrij smal. Ook de Romeinse cijfers zijn een herkenningspunt van een klassiek horloge. Het klassieke horloge is stijlvol en wordt vaak door mannen gedragen bij een zakelijke outfit.

Een sportief horloge

Het sportieve horloge heeft zoals verwacht een sportief uiterlijk. Hoewel een sportief horloge ook een mooie uitstraling heeft gaat het hierbij bij mannen toch meer om de functionaliteit dan het uiterlijk van het horloge. Vaak zijn dit opvallende horloges met een grotere klok en meerdere functies. Het horloge wordt doorgaans door mannen als informeel gezien en is een goede toevoeging bij een casual outfit. Ook de digitale klok valt onder een sportief horloge.

Een chronograaf horloge

De chronograaf kan je het beste kiezen voor je man wanneer je het gevoel hebt dat zowel het sportieve als het klassieke hem zal aanspreken. Het is namelijk een horloge dat tussen sportief en klassiek in zit. Dit horloge kent verschillende vormen en stijlen. Zowel uiterlijk als functionaliteit zijn bij dit horloge belangrijk. De klok is opvallender dan de klassieke door de vaak stoere en opvallende klok. Een Chonograaf kan zowel informeel als formeel gedragen worden.

Weet je nu na het lezen van dit artikel welke stijl het beste bij je man past? Neem dan vooral even een kijkje op Excluso. Zij hebben een breed assortiment aan horloge in deze stijlen.