Onderbroek kopen? Hier moet je op letten

Als je onderbroeken gaat kopen, is er veel waar je op moet letten. Zoals bijvoorbeeld de soort stof die het is. Ook het merk maakt uit. En de pasvorm. Soms voelt het overweldigend, alle opties. Daarom zet ik wat dingen op een rij, zodat je minder hoeft na te denken. En als je hierna nog meer informatie wilt, dan is dat natuurlijk altijd mogelijk. Want er is meer over te zeggen dan je misschien nu denkt. Er zijn zoveel opties.

Maten

Voor onderbroeken zijn er heel veel maten. Van XXS tot 4XL, veel mensen kopen de verkeerde maat. Je kan dit zelf een keer opmeten met een meetlint. Elke winkel heeft namelijk ook net andere guidelines voor maten. Dus koop niet blind een M omdat je meestal M hebt. Kijk even naar de details van het product. Daar staan meestal de echte maten. Beeren ondergoed heren heeft bijvoorbeeld hele duidelijke maten. Boxershorts hebben bepaalde pijpjes die een bepaalde lengte hebben. Daar kan je een keuze in maken. Ook hebben vrouwen slips bepaalde stoffen die zorgen voor onzichtbaarheid onder kleding, of juist niet, met kant.

Stof

De stof is erg belangrijk. Hoe fijner het ondergoed zit, hoe beter het is. Meestal is dat het enige wat mensen echt belangrijk vinden. Maar ze weten niet goed waar ze moeten kijken. Als je last hebt van een broeierig gevoel of schurend gevoel, dan kan je kijken naar katoen. Een onderbroek van 100% katoen is vaak wat duurder maar zit veel lekkerder. Ook kun je kijken naar bepaalde stoffen die zo dun zijn dat je ze niet ziet onder kleding. Dit is voor vrouwen erg fijn.

Wat je ook koopt aan ondergoed, zorg dat het lekker zit, en dat het echt bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste. En heb er plezier mee! Kies een leuk kleurtje.