Bescherming voor in de zon 

We weten allemaal hoe belangrijk het is om ons te beschermen tegen de zon. Niet alleen om minder rimpels te krijgen maar natuurlijk ook voor huidkanker. Door te veel onbeschermd in de zon te zitten kan je dus vervroegd huidveroudering krijgen. Dit merk je op door rimpels, lijnen en groeven in je gezicht maar je kan ook zichtbare aders krijgen. Dit is nog geen ramp maar huidkanker daarentegen wel. Wist je dat één op de vijf Nederlanders huidkanker krijgt? Als jij vaak verbrand in de zon, vergroot je de kans op huidkanker elke keer meer. 

Voordelen van de zon 

De zon is niet alleen maar slecht voor je. Het heeft ook heel veel voordelen waar je van kan profiteren, zoals vitamine D. Dit heb je nodig voor de opname van calcium en fosfaat vanuit je voeding. Hierdoor krijgen we sterke botten, tanden en spieren, verhoogd weerstand en minder kans op darmkanker. 15 minuten in de zon zitten zal al genoeg zijn voor je dagelijkse portie aan vitamine D. Hiervoor moeten je lichaamsdelen niet bedekt te zijn.  

Bescherming tegen de zon 

We weten allemaal dat zonnebrandcrème helpt tegen het verbranden. gebruik dit ook zeker en niet alleen wanneer de zon schijnt. Pas het toe aan je ochtend routine om elke dag zonnebrandcrème op te doen, dus ook in de winter. Dit houdt je huid jong. Voor in de zomer is het belangrijk om zonnebrandcrème minimaal 30 minuten voordat je de zon ingaat op te doen. Gebruik hiervoor minimaal factor 30, hoe hoger de bescherming hoe beter je beschermt bent tegen de zon. Als je op het strand of zwembad bent moet je dit elk twee uur herhalen en elke keer nadat je nat bent geworden. Buiten zonnebrandcrème zijn er ook andere manieren om jezelf te beschermen. Bijvoorbeeld door een leuke witte hoed te dragen. Een witte hoed beschermt niet alleen je huid en hoofdhuid tegen de zon maar ook je ogen. Door de witte kleur kaats je de zon juist van je af. Ga ook zeker niet in de zon tussen 12 en 3 uur ’s middags. Dit is het heetste moment van de dag waarop je sneller verbrand.