Zie er op je best uit in een combinatie van pak en overhemd

Elke man moet er op zijn best uitzien in een combinatie van pak en overhemd. Of je nu een bruiloft bijwoont, een belangrijk sollicitatiegesprek hebt, of er gewoon goed uit wilt zien voor een avondje uit in de stad, het hebben van een goede combinatie van pak en overhemd kan het verschil maken. Hier zijn vijf tips om je te helpen het juiste pak en bijbehorend overhemd te vinden waarmee je er op je best uitziet.

Kies kwaliteitsstoffen

Zorg ervoor dat je pak is gemaakt van kwaliteitsstoffen zoals wol of zijde. Deze materialen zijn duurder, maar ze gaan langer mee en zien er beter uit dan goedkopere stoffen zoals polyester of rayon. Je shirt moet ook gemaakt zijn van een kwaliteitsmateriaal zoals katoen of linnen.

Krijg professionele hulp

Wees niet bang om professionele hulp te krijgen als je op zoekt bent naar een nieuwe combinatie van pak en overhemd. Een professionele kleermaker of stylist kan je advies geven over welke kleuren, snitten en stijlen het beste passen bij je lichaamstype en huidskleur. Ook kunnen ze accessoires aanbevelen die je look compleet maken.

Fit Is Key

Het allerbelangrijkste bij het vinden van een goede combinatie van pak en overhemd is de pasvorm. Bij een overhemd doe je er om die reden goed aan om te kiezen voor een overhemd op maat. Zorg ervoor dat je je maten goed laat meten, zodat je kleding goed past, zonder te los of te strak te zitten. Een goede kleermaker kan hierbij helpen indien nodig.

Hou rekening met kleurencombinaties

Jou rekening met bij het kiezen van kleuren voor je pakken en overhemden om te kiezen voor complementaire tinten die goed samengaan, zoals marineblauw met lichtblauw of grijs met zwart. Je doet er ook goed aan om na te denken over patronen; plaids, strepen, stippen – de mogelijkheden zijn eindeloos.

Keep It Simple

Onthoud dat minder meer is als het om mode gaat. Overlaad jezelf niet met te veel accessoires; focus in plaats daarvan op één belangrijk stuk (zoals een horloge) om de hele look samen te brengen zonder opzichtig of opzichtig te zijn.

Conclusie

Met deze vijf tips in het achterhoofd vind je gegarandeerd een goede combinatie van pak en hemd voor elke gelegenheid. Vergeet niet dat pasvorm de sleutel is – dus neem de tijd om je goed op te meten voordat je iets koopt – en houd het simpel door je te concentreren op kwaliteitsstoffen en accessoires die je outfitkeuze niet zullen overweldigen. Ga je gang – kleed je aan en laat je stijl zien.

Bron: www.pakkend.nl