Waarop letten bij het kopen van spijkerbroeken?

Ben jij van plan om wat nieuwe spijkerbroeken aan te schaffen? Denk goed na voordat je dit doet. Want je draagt jeans haast elke dag. Daardoor wil je er zeker van zijn dat deze jeans ook goed passen. Maar waar moet je nou precies op letten bij het kopen van jeans? In deze blog ontdek je precies welke factoren een grote rol spelen. Op deze manier weet je straks zeker dat je de juiste jeans voor jezelf hebt gekocht. 

De pasvorm

Als eerste is het belangrijk om op de fit van de broek te letten. Er zijn namelijk talloze soorten fits waaruit je kunt kiezen. Voor elk persoon is het anders wat betreft de perfecte fit. Over het algemeen zijn er enkele adviezen waar je echter gebruik van kunt maken. Zo is het voor jongere mensen prima om skinny fit jeans te dragen. Voor mensen tussen de 20 en 40 jaar oud is slim fit een goede keuze. Straight jeans is weer een goede optie wanneer je tussen de 30 en 80 bent. Met deze drie soorten fits zit er altijd een optie tussen die goed bij je past.

Stretch of geen stretch?

Waar je ook op wilt letten is of de jeans wel of geen stretch hebben. Daarmee wordt bedoeld of de jeans elastisch zijn of niet. Daarbij varieert bij elke broek hoe elastisch het is. Bij 1% stretch zit er een lichte rek in, terwijl bij 5% de broek al veel flexibeler is. Stretch zorgt ervoor dat jeans minder snel schuren. Aan de andere kant is de stof niet zo fijn vergeleken met jeans die 100% katoen zijn. Het is dus zaak een juiste balans voor jezelf hierin te vinden.

De lengte en breedte

Tot slot maakt ook de lengte en breedte van de jeans een verschil. Ieder persoon heeft een andere lengte qua benen. Hetzelfde geldt ook voor de breedte van je heupen. Daardoor verschilt het per persoon welke afmetingen spijkerbroeken nou het beste zijn. Gelukkig is het bij merken als Brams Paris jeans zo dat je uit vele soorten lengtes en breedtes kunt kiezen.