Trends uit de vroege 2000s

banlieue trainingspak

De vroege 2000s stond bekend en staat nog steeds bekend als een tijd van mode waar niet iedereen even groot fan van is. Het was allemaal wel erg over de top, maar een paar klassieke stukken zijn wel blijven hangen zoals het trainingspak of bepaalde silhouetten in jurken en tops. Andere zijn iets minder populair. In de jaren tachtig droeg iedereen nog hooge broeken die net boven of onder de navel kwamen. Met de komst van de jaren negentig ging de broek steeds iets lager. In de vroege 2000s waren de broeken erg laag, ze liepen uit in wijde pijpen en waren vaak versierd met glitters of pailletjes.

Trainingspakken

Soms werd er zuur op de broeken aangebracht om ze lichter te maken en hiermee vormpjes te creëren zoals vlinders, hartjes, smileys en bloemen. Deze broek werd dan omhoog gehouden door vaak een zilveren riem met ook glitters of steentjes. Tussen de mannen was de trend het dragen van een trainingspak vaak de trend. Deze waren vaak iets veller gekleurt of juist helemaal een kleur zoals zwart, wit of grijs. Hierbij was er goed uitzien van belang maar ook het gemak van een trainingspak en natuurlijk dat deze erg comfortabel zitten.

Glitter glamour

Deze zijn vaak van een lichte stof gemaakt die eigenlijk is bedoeld om in te sporten. Maar door deze stofsamenstelling is dit ook een prettige alledaagse outfit om comfortabel in te werken of naar school in te gaan. De vroege 2000s stonden ook bekend door de glitter en glamour van voornamelijk hollywood acteurs, zangers maar ook realitysterren. De opkomst van reality programma’s bracht een hele nieuwe groep tot de voorgrond die ook een oog had op mode en dit ook op verschillende manier uiten. Denk voornamelijk aan realitysterren zoals Paris Hilton en Kim Kardashian, deze twee hadden de mode wereld overgenomen en elk tienermeisje wilde dezelfde kleding.