Lente shoptips

Het is bijna lente, om precies te zijn over vier weken. Het weer begint wat warmer te worden en het zonnetje zal (hopelijk) wat vaker en fijner schijnen. Het is misschien de juiste tijd om alvast na te denken over welke kledingstukken je kan vernieuwen. In dit artikel wordt er voornamelijk gefocust op kledingstukken van bamboe. In het vervolg van het artikel zullen we duidelijk maken, wat deze bamboetextiel zo speciaal maakt. Veel leesplezier!

Wat maakt de bamboetextiel zo speciaal?

Je hebt het ongeacht een keer gelezen, maar een herhaling van de voordelen kan geen kwaad. Zoals je (misschien) weet, wordt de bamboeplant voornamelijk met duurzaamheid geassocieerd. Om een verband te kunnen leggen richting duurzaamheid is het belangrijk om de belangrijkste voordelen op te noemen.

De bamboeplant is voornamelijk bekend om:

  • Het oogst 10x meer dan katoen
  • Bamboe heeft voldoende met regenwater
  • Bamboe heeft geen pesticiden nodig. De plant heeft een antibacteriële stof.
  • De bamboeplant neemt zo’n 35% meer aan CO2 in vergelijking tot katoen.

Welke voordelen heeft het voor de drager?

Het begint wat warmer te worden en hierdoor is de kans op zweten ook groter. In de wat warmere perioden wil je juist dat je lichaam zo koel mogelijk blijft. Met de heren boxershort van bamboe ben je ’s winters warm en ’s zomers koel dankzij de thermo comfort.

Nu de zon ook wat fijner begint te schijnen is het ook de perfecte moment om te wandelen. Met een t-shirt lange mouw zal je zowel bescherm worden tegen de uv-stralingen als frisheid. Ook zal je minder snel zweten, omdat de bamboeviscose microgaatjes heeft.