Het overhemd met lange mouw

horloge heren

Als lange man is het soms lastig om de juiste kleding te vinden. Vaak heb je last van truien en shirts waarvan de armlengte niet goed past. Als je een maat groter pakt dan zit het hemd om je lichaam niet mooi aangesloten. Gelukkig zijn er nu steeds meer shirts en overhemden te vinden met de mouwlengte 7. Maar wat houdt mouwlengte 7 nou in, en wat zijn hier de voordelen van?

Mouwlengte 7

Het begrip mouwlengte 7 komt voort uit de lengte van de mouw van een overhemd. Normale overhemden hebben meestal een mouwlengte tussen de 60 en 69 centimeter, waarbij 67 centimeter het gemiddelde is. De mouwlengte wordt gemeten vanaf de rand van de schouder tot aan je pols. Mouwlengte 7 staat dus voor de lengte 70 cm tot en met 79 cm. Hierbij is de gemiddelde mouwlengte 72 centimeter. 79 centimeter aan mouwlengte komt nauwelijks voor. Mouwlengte 7 is speciaal bedacht voor mannen die langer zijn dan 1.85 meter. Lange mannen willen shirts die lang genoeg zijn, en dat geldt ook in de mouwlengte. Mouwlengte 7 staat dus simpel gezegd voor langere mouwen aan shirts en overhemden. Deze mouwlengte is nog lastig te vinden, maar er komt steeds meer vraag naar deze shirts en overhemden. 

Voordelen van een extra lange mouw

Of je nu klein of lang bent, je wilt dat je kleding lekker zit en goed eruit ziet. Te kleine shirts of overhemden bij mannen zijn een veelvoorkomend probleem. Venti mouwlengte 7 biedt hier de oplossing voor: nette overhemden met extra lange mouwen, zonder hun pasvorm te verliezen. Deze mouwen zijn gemiddeld 8 cm langer dan de standaard slim-fit. Nog een voordeel van deze overhemden is dat naast de mouwen ook de ruglengte of het achterpand langer is. Hierdoor zit dit overhemd lekker, en sluit het netjes aan op de lengte van jou armen.