Alles achter het merk Valentino

Tegenwoordig heb je verschillende designermerken die erg populair zijn. Vooral onder de jongeren worden de bekende merken als Gucci, Louis Vuitton en Valentino als maar populairder. De merkkleding ziet er dan niet alleen heel vet uit, maar veel mensen hechten ook een waarde aan het statussymbool dat de merken met zich mee brengen. Veel mensen dragen de merken dan ook om de naam die het merk heeft, maar weten vaak niet het verhaal achter de merken. Om wat achtergrond informatie te geven, bespreken we in dit artikel het Italiaanse merk Valentino.

Het ontstaan van Valentino

Valentino klinkt enorm Italiaans en hier is het dan ook begonnen. In 1932 werd Valentino Garavani geboren in een heel klein dorpje net boven de bekende modestad Milaan. Al als kind droomde Valentino Garavani ervan om iets in de mode te doen en zelf droeg hij dan ook kleding die voor veel mensen niet standaard waren. Als kind droeg hij dan ook op maat gemaakte schoenen met kasjmieren tuien. Toen hij iets ouder werd vertrok Valentino Garavani dan ook naar de grote stad Parijs. Hier wilde hij meer leren over mode en begon hij zijn eerste baantje in de ontwerpafdeling van Jean Desses. Een aantal jaren later ging meneer Garavani terug naar Italië. Hier begon hij in Rome zijn eigen modehuis dat tegenwoordig bekend is als het merk Valentino.

Het heden

Tegenwoordig is de kleding van Valentino Garavani bekend onder de gehele modewereld. De ontwerpen van het merk worden vaak gekenmerkt door de klassieke lijn met vaak felle kleuren. In de echte modewereld staat het merk bekend door de avondjurken, maar hiernaast zien we ook dat Valentino erg populair is onder de jongeren. Zo zijn Valentino schoenen tegenwoordig erg gewild. De grote collectie van deze schoenen kan je eenvoudig kopen bij Shoebaloo.