5 Tips voor een stijlvol dameshorloge

Een dameshorloge maakt je outfit compleet. Verdiep je je graag in de nieuwste mode? Dan kan een modieus dameshorloge niet ontbreken. In dit artikel lees je dé 5 tips voor het kopen van een stijlvol dameshorloge.

TIP 1: Match de kleuren van je horloge met je outfit

Wat heb je zoal in je kast hangen? Ben jij iemand die van roze houdt en vele outfits met roze accenten heeft? Dan is een roze dameshorloge met een roze wijzerplaat of roze horlogeband een stijlvolle keuze. Heb je geen lievelingskleur en draag je van alles wat? Dan kun je kiezen voor een dameshorloge die past bij elk outfit. Denk aan een zwart, wit of zilver dameshorloge.

Een alternatief is het verzamelen van een eigen collectie dameshorloge. Zo kun je per outfit een horloge kiezen die de perfecte kleurencombi vormt.

Uiteraard hoef je niet per se te kiezen voor dezelfde kleur van je outfit. Het kiezen van een contrasterende kleur kan je horloge juist extra doen laten opvallen. Bijvoorbeeld een lichte effen trui met rustige kleuren gecombineerd met een zwart dameshorloge.

C:\Users\Jeffrey\Downloads\leather-jacket-1663286_640.jpg

TIP 2: Laat materialen terugkomen

Het klinkt vrij logisch, maar je denkt er niet altijd aan. Heb je bijvoorbeeld al een stijlvolle leren tas? Dan staat het zeker modieus om te kiezen voor een dameshorloge met leren horlogeband. Ook wanneer je een leren armband, broekriem of andere leren accessoires draagt, combineert een leren horlogeband mooi. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld diamantjes. Heb je al oorbellen met diamanten of diamanten op je kleding? Dan is het stijlvol om te kiezen voor een horlogekast of horlogeband versierd met kleine diamantjes. Swarovski dameshorloges zijn vaak afgewerkt met prachtige diamanten.

TIP 3 : Kies voor een luxe en elegante afwerking

Let op de afwerking van een horloge. Het ene horloge heeft elegante kristallen ingelegd in de horlogekast en/of in de wijzerplaat terwijl het andere horloge geen extra’s heeft. Daarnaast kun je kiezen voor een simpele horlogeband of een leren band met patroon, of een zilveren horlogeband met sierlijke decoraties.

De wijzerplaat verschilt ook per horloge. Waar de ene wijzerplaat met motief is, is de andere van kristal. Ook kun je kiezen voor een effen wijzerplaat. En houd je meer van romeinse cijfers, gewone cijfers of van streepjes bij de uur aanduidingen? 

Kijk ook goed naar het glas van het horloge. Zo is saffier glas een zeer harde versie van glas die ook bestand is tegen krassen. Bij goedkope horloges wordt vooral gewoon glas gebruikt. Het voordeel is de prijs, maar op den duur zal het glas krassen. Je hebt dan wel weer een reden om een nieuw horloge te kopen ☺.

TIP 4: Houd rekening met de dikte van je pols

Een groot en log horloge staat niet elegant om een hele dunne pols. Let dus goed op hoe lang de horlogeband is en of hij ingekort kan worden. Houd daarnaast rekening met de grootte van de horlogekast en de breedte van de horlogeband. Fossil en Swarovski dameshorloges zijn over het algemeen kleiner dan de horloges van andere merken. Heb je juist een dikke pols? Koop dan een horloge met een grotere kast en zorg dat de horlogeband lang genoeg is.

TIP 5: Vertrouw je eigen smaak en gevoel

Je komt een heel eind met deze tips, maar je zult toch echt zelf de keuze moeten maken. Daarnaast zijn deze tips slechts om je op weg te helpen, maar er zijn altijd uitzonderingen. Soms kunnen de vreemdste combinaties jou echt uniek maken. Een interessant horloge kan ook een conversatie teweeg brengen. Een horloge die je als erfstuk hebt gekregen kan voor jou grote waarde hebben en andere mensen zullen het verhaal erachter waarderen. Vertrouw je eigen smaak en gevoel en kies een dameshorloge waar jouw hart sneller van gaat kloppen!