Vrijwilliger bij de reddingsbrigade

Ik werk inmiddels al een lange tijd met veel plezier bij de reddingsbrigade. Dit houdt in dat ik samen met mijn collega’s mensen red van een eventuele verdrinkingsdood. Het begon als een manier om mezelf begin te houden aangezien er niet veel werk was dat me echt leuk leek. Het was altijd al mijn droom om te kunnen werken bij een organisatie die ik echt waardeer. Ik nam daarom dit besluit nadat ik enkele financiële meevallers had gekregen.

Er bestaat voor mij geen betere baan dan het werk bij de reddingsbrigade. Ik kan grote delen van de dag aan zee doorbrengen en ik kan helpen bij het redden van mensenlevens. Het is overigens fijn om te werken die net zo gemotiveerd en gepassioneerd zijn over het werk dat we samen verrichten. Ondanks dat het in veel gevallen zwaar werk is weet je wel waarvoor je het doet. Als ik en mijn team erin slagen om iemand van de verdrinkingsdood te redden dan kan week vrijwel niet meer verpest worden.

6

In het afgelopen zomerseizoen ben ik er samen met alle andere vrijwilligers erin geslaagd om het leven van 309 mensen te redden. Dit is het cijfer dat voor mij belangrijk is, het aantal mensen dat dankzij ons aan de dood is ontsnapt. Het is goed mogelijk dat ze het zonder onze hulp niet hadden gered. Ik weet waarvoor ik elke dag mijn werklaarzen aandoe en naar mijn werk ga. Ik doe het daarom ook vol motivatie.