Een nieuwe garderobe samenstellen

Soms is het tijd voor iets anders. Dat kan ook gelden voor de kleding die je draagt. Ben je deze een beetje zat? Dan stel je toch gewoon een gehele nieuwe garderobe samen? Met onderstaande tips vernieuw je je garderobe.

Schoonmaken en sorteren

Uiteraard begint de opruiming van je kledingkast met het schoonmaken ervan en het sorteren van je kleding. Wat heb je eigenlijk allemaal aan kleding? Veel kleding ben je misschien al vergeten, omdat dit al langere tijd ergens achterin je kast ligt. Het is handig om bij het sorteren verschillende stapels te maken. Eén stapel met kleding die je absoluut wil houden, één stapel met de kleding waar je nog over twijfelt en een derde stapel met alles dat weg mag. Zo kun je in ieder geval al afscheid nemen van een aantal kledingstukken.

Heb je voldoende basis kledingstukken?

Basiskledingstukken zijn erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een zwart jurkje, een nette witte blouse, een spijkerbroek, sneakers, nette schoenen en een jasje. Beschik je hierover? Dan heb je al gauw een basis voor een goede outfit te pakken. Je kunt hier goed mee mixen. Het is dan ook niet nodig om allerlei dure kledingstukken te kopen, met de basis kun je al een hele hoop.

Creëer nieuwe outfits

Het kan verleidelijk zijn om vaak dezelfde outfits te dragen. Toch is het ook goed om eens iets nieuws te proberen. Daag jezelf uit en creer nieuwe outfits van kledingstukken die je al hebt. Doe bijvoorbeeld eens een andere broek aan, of probeer de top eens die altijd maar in de kast blijft liggen. Misschien is zo’n vergeten kledingstuk wel veel leuker dan je denkt. Je hebt hem immers niet voor niks ooit gekocht. En ben je je huidige kledingstukken toch een beetje zat? Met een paar kleine aanpassingen kun je al een hoop doen. Wat dacht je van een tas bedrukken bij bedrukken.nl?