Cadeaus om mee te nemen op kraamvisite

Hoera, hoera, hoera er is een kindje geboren. Tijd om op kraamvisite te gaan bij je zus, je beste vriendin of die ene collega waar je zo close mee bent. Je wilt natuurlijk wel een leuk cadeautje meenemen voor de ouders en de pasgeborene. Denk hierbij bijvoorbeeld aan luiers of kindermerkkleding bij hippemensjes.nl. Er is zoveel te kiezen tegenwoordig. Wanneer je even geen inspiratie hebt, staan hieronder enkele ideeën om je op weg te helpen.

1. Kinderkleding

Iets waar je als ouder nooit teveel van kan hebben is kleding, zeker in de eerste levensfasen van je kind. Doordat ze snel groeien heb je aardig wat nodig. Het is dan ook een leuk idee om hippe babykleding cadeau te doen aan de kersverse ouders. Je kunt natuurlijk specifiek voor jongens- of meisjeskleding gaan, wat neutrale stukken kiezen uit de unisex lijn of zelf bijvoorbeeld een rompertje laten bedrukken met een grappige tekst.

2. Leesboek voor kinderen

Een leuk en praktisch cadeau om te geven is een leesboek. Dit kan een leesboek zijn gebaseerd op de leeftijd van het kind, maar het is ook leuk om te zoeken naar het favoriete boek van de ouders op die jonge leeftijd. Zo kunnen zij hun kleine koter voorlezen. Een leerzaam en nostalgisch cadeau.

3. Fotoshoot

Wat is er nu leuker dan het kersverse gezin vastleggen op beeld? Zo is het zeker leuk om de nieuwe ouders een newborn shoot cadeau te doen. Op deze manier kunnen zij er nog eens extra van genieten, op het moment van de fotoshoot en de foto’s die zij hier weer aan overhouden. Die kunnen ze dan eventueel nog af laten drukken en in huis hangen en later ook weer meegeven aan hun kind.

4. Nachtlampje

Je herkent het waarschijnlijk zelf nog wel van toen je klein was. Slapen in het donker is niet voor elk kind even makkelijk. Daarom is het leuk om een nachtlampje cadeau te doen wanneer je op kraamvisite gaat. Ze zijn er tegenwoordig in heel veel varianten, dus er is er altijd wel één die bij het kind en de kinderkamer past.

5. Spaarpot

Je kunt het idee van een cadeaukaart misschien een beetje een afgezaagd vinden. Soms wordt het gezien als een last minute presentje. Hebben de ouders in kwestie zo ongeveer alle spullen voor kun kind wel in huis, dan is het ook leuk om een spaarpot cadeau te doen. Er zijn online en in de winkels heel veel schattige ontwerpen te vinden. Deze kun je dan vullen met een startkapitaal voor kleine. Handig voor de ouders en ook leuk voor het kind om later de centjes in verder te sparen. Ook staat het nog eens gezellig in de kinderkamer.

6. Slabbetjes

Naast kleding en luiers is er nog wel echt een item die onmisbaar is voor iedereen met een kind: het welbekende slabbetje. Op die jonge leeftijd kun je knoeien helaas nog niet voorkomen en zo maken de kleintjes heel wat kleding vies. Slabbetjes zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en prints, je kan ze ook nog eens zelf laten bedrukken. Een zowel leuk als praktisch cadeau dus.